top of page
logo

FACEBOOK LIIDIMAINOS VS. LASKEUTUMISSIVU

Päivitetty: 7. helmik. 2022

Moni markkinoija/yritys on varmasti saattanut jossakin vaiheessa mietiskellä, miten kannattaisi kerätä asiakkaiden yhteistietoja tai tehdä lisää myyntiä. Liidien keräämiselle verkossa on olemassa ainakin nämä kaksi hyvää tapaa, mutta kumpi on parempi ja tehokkaampi? Entä mitä vaihtoehtoa me suosittelemme. Alle on koottu Facebook liidimainoksen ja ländärin hyvät sekä huonot puolet. 👇

Facebook Liidimainos Vs. Laskeutumissivu | BLOG | Nuuxdesign.

Laskeutumissivu (ländäri)


Edut 👍


Meille kaikille vanha ja tuttu ländäri (AKA myyntisivu) on erinomainen tapa esim. kerätä asiakkaiden yhteystietoja tai myydä verkkokursseja, informatiivisia tuotteita jne.


Ländärin mahtava puoli on se, että voit kohdistaa oikeille ihmisille oikeilla mainoksilla yrityksesi tuotteita ja palveluja. Kaikki verkkosivun vierailijat eivät välttämättä tartu tarjoukseesi heti, mutta saatuasi heidän yhteystiedot, pystyt tuottamaan lisäarvoa jälkimarkkinoinnilla, joka taas puolestaan ''lämmittää'' liidiä tekemään ostopäätöksen.


Oli ländärin tarkoitus mikä tahansa, vain taivas on rajana myynnille jos ei sekään. Ländärin kautta syntyvän liidin kääntäminen ostavaksi asiakkaaksi tapahtuu useimmissa tapauksissa suppilon sisällä. Houkuttelevalla ja arvoa tuottavalla myyntisivulla pystyt hyödyntämään kolmea eri myynnin tekniikkaa; up-sell, down-sell, cross-sell, mikä tarjoaa huikean potentiaalin liiketoiminnan kasvattamiselle. Eri myynnin tekniikoista tulevaisuudessa lisää!


Kohdentaminen! Jokainen myyntisivullasi vieraileva henkilö antaa dataa Facebook-pikselille, joka taas tarkoittaa sitä, että voit luoda mukautettuja ja Lookalike-kohderyhmiä. Voit luoda mm. kohderyhmän ihmisistä, jotka ostivat tuotteesi. Jatkossa pystyt markkinoimaan heille edullisesti muita palvelujasi/tuotteitasi, ja todennäköisyyskin että he ostavat sinulta on paljon suurempi. Lookalike audience tarjoaa puolestaan mainion potentiaalin lisämyynnille, kun voit luoda samankaltaisen kohderyhmän jo ostavista asiakkaista.


Mitä tulee liidien laatuun, voittaa myyntisivu Facebook liidimainoksen pitkällä aikavälillä. Henkilö, joka klikkaa FB-mainoksesta sivullesi on näyttänyt jo jonkinlaisen mielenkiinnon tuotettasi/palveluasi kohtaan. Mikäli kyseinen henkilö vielä painaa tilausnappia, kertoo toiminta sen, että hän on;

A) vakuuttunut FB-mainoksestasi ja klikannut sitä.

B) odottanut myyntisivun latautuvan.

C) tutustunut mahdollisesti myyntisivun sisältöön ja jättänyt yhteystietonsa.

Eli toisin sanoin antanut luottamuksensa yritystäsi kohtaan.Haitat 👎


Silmäänpistävän myyntisivun toteuttaminen ei ole aina mikään piece of cake, sillä suunnittelussa on otettava monta asiaa huomioon. Ländärin visuaalinen ilme, arvo/hyöty asiakkaalle, suosittelut (jos on), call-to-action jne.


Nopeasti latautuva verkkosivu on edellytys menestymiselle, joka korostuu yhä enemmän päivä päivältä. Tässä tapauksessa kun kyse on myyntisivusta, on tärkeää että henkilön ei tarvitse odottaa montaa sekuntia sivusi latautumista. Tutkimusten mukaan 53% vierailijoista mobiilialustalla poistuu sivulta jos sivusi ei lataudu alle 3 sekunnissa. Google 2019.


Liidin kerääminen ländärillä on luonnollisesti vaikeampaa, koska henkilön pitää olla vakuuttunut tarjouksestasi ennen kuin hän klikkaa sivullesi. Kaikki eivät halua poistua mainosten takia selatessaan Facebookia feediä. Tarjoukseen tarttuminen vie myös enemmän aikaa ostajalta, koska tietojen syöttäminen ja odottaminen vaatii enemmän klikkauksia.Facebook liidimainos


Facebookia selatessasi olet varmasti törmännyt Facebookin omaan liidimainokseen, jossa sinua pyydetään täyttämään lomake, ja vastineeksi saat e-kirjan, alennuksen, jäsenyyden jne. Liidimainoksessa ei sinänsä ole mitään uutta, sillä monet markkinoijat ovat hyödyntäneet sitä jo muutaman vuoden.Facebook Liidimainos Vs. Laskeutumissivu | BLOG | Nuuxdesign.

Edut 👍


Mitä helpompi potentiaalisen asiakkaan on tilata tuotteitasi tai rekisteröityä palveluusi, sitä todennäikösemmin keräät uuden liidin. Facebook liidimainos on yksinkertainen. Parilla klikillä asiakas saa haluamansa, eikä hänen tarvitse poistua ulkoiselle sivulle. Kokonaisuudessaan nopea ja simppeli prosessi!


Liidimainoksen tekeminen ei vaadi suurta investointia niin ajallisesti kuin taloudellisesti katsottuna. Toiseksi, sinun ei tarvitse murehtia myyntisivun visuaalisesta ulkonäöstä, kun liidilomakkeen saa kätevästi tehtyä muutamassa minuutissa.


Volyymi! Facebook liidimainoksen ollessa simppeli ja nopea täyttää, saat todennäköisesti enemmän liidejä.Haitat 👎


Mikäli yrityksesi tavoitteena on rakentaa mukautettuja kohderyhmiä nettisivun kävijöistä ja heidän toiminnoista, jää liidilomake toiseksi tässä casessa. Facebook pikselin hyödyntäminen konversioiden ja myyntisivun vierailijoiden seurannassa on tärkeää liiketoiminnan kannalta, kun päämääränä on kustannustehokas markkinointi.


Vaikka saat enemmän kerättyä liidejä liidimainoksella, se ei aina tarkoita että liidi olisi arvoa tuottava tai laadukas. Henkilön on helppo täyttää lomake ja syöttää s-postinsa, mutta kysymys kuuluu, onko liidi tosissaan tarjouksesi kanssa vai ei.
Facebook Liidimainos Vs. Laskeutumissivu | BLOG | Nuuxdesign.


Yhteenveto


Molemmat markkinointitavat niin myyntisivu kuin liidimainos ovat hyviä liidien kerääjiä. Facebookin liidimainoksessa kannattaa ottaa huomioon liidin laatu ja siksipä sähköpostin lisäksi kannattaa kysyä henkilön puhelinnumeroa, joka suurella todennäköisyydellä karsii turhat epälaadukkaat tilaukset/rekisteröinnit.


Kysymys kuuluu, liidien määrä vai laatu? Me valitsemme laadun. Pitkässä juoksussa henkilö, joka on sitoutunut, antanut luottamuksen ja oikeasti kiinnostunut tuotteistasi, tuottaa rahaa yrityksesi kassaan.


Liidi markkinointia tehdessä kannattaa seurata ja testata, kumpi tavoista toimii parhaiten juuri sinun yrityksellesi ja tarpeillesi.
Tehokasta markkinointia!

-Ilari


86 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page