UUSIA ASIAKKAITA LASKEUTUMISSIVUN AVULLA
Päivitetty: 7. helmik. 2022
Maailma on täynnä erilaisia tapoja hankkia uusia asiakkaita. Kaikille tutuiksi tulleet vanhat menetelmät kuten esim. lehtimainos, puhelinmyynti ja ovelta ovelle myynti ovat edelleen käytössä, mutta alkavat menettää tehoaan alalla kuin alalla. Asiakashankinta on siirtynyt digipainoitteiseksi jo ajat sitten, ja nyt olisi viimeistään aika tehdä samoin jos yrityksesi ei sitä vielä ole tehnyt.
Menetelmä, josta tänään kerron ei ole mikään uusi keksintö. Tässä kirjoituksessa avaan laskeutumissivun (landing page) etuja uusasiakashankinnalle, ilman että sinun tarvitsisi itse tehdä ensikosketusta potentiaaliseen asiakkaaseen.
Mikä on laskeutumissivu?
Aikaisemmassa blogikirjoituksessa vuoden takaa löytyy fb-liidimainoksen ja laskeutumissivun vertailu, josta saa hieman osviittaa aiheeseen.
Linkki: https://www.nuuxdesign.com/post/facebook-liidimainos-vs-laskeutumissivu-blog-nuuxdesign
Laskeutumissivu tai ländäri on yksittäinen verkkosivu. Nykyään monet verkkosivuista ovat yksinkertaisia yksittäisiä sivuja, johon kaikki informaatio palvelusta tai yrityksestä on työnnetty. Toimialoista esim. ravintolat, kuntosalit ja konsulttiyritykset käyttävät laskeutumissivua palveluidensa markkinointiin. Ei ole olemassa kuitenkaan mitään tiettyä sääntöä, mille toimialalle yksittäinen myyntisivu on tarkoitettu. Pähkinänkuoressa laskeutumissivun tarkoituksena on myydä tai saada aikaan liidejä.

Perinteiset kotisivut vs. laskeutumissivu
Hyvät kotisivut ovat yrityksen käyntikortti ja myyntikanava. Asiakkaat voivat etsiä tietoa palveluista tai tuotteista, tutustua yrityksen toimintaan sekä ottaa yhteyttä ja pyytää tarjouksia. Yritykset panostavat puhutteleviin verkkosivuihin, koska asiakkaan ensi kosketus yritykseen alkaa mitä todennäköisemmin kotisivuista.
Kotisivuilla on tuttuun tapaan vähintään 4-5 sisältösivua, ja isoimmissa sivustoissa sivumäärä voi olla kymmeniä liiketoiminnasta riippuen. Esimerkkinä perinteisen rakennuspalvelu yrityksen nettisivut muodostuvat etusivusta, palveluista, kuvagalleriasta ja yhteystiedoista. Moderneissa kotisivuissa tietoa yrityksestä löytyy enemmän ja sisältösivujakin on runsaammin.
Mitä kotisivuilta haetaan?
Digitaalista presenssiä luodessa on hyvä kysyä itseltään, mitä kotisivuilta haetaan? Ovatko nettisivut tarkoitettu yrityksen tiedotuskanavaksi vai uusien asiakkaiden hankkimiseksi? Riittääkö, että sivut toimivat vain käyntikorttina vai tuleeko sieltä saada myös euroja firman kassaan?
Onko bisneksesi pelkkä kivijalka vai myytkö tuotteita myös verkossa?
Kotisivut voivat toimia joissain tapauksissa pelkästään ‘’näyteikkunana’’, jos liikkeen tarkoituksena on nimenomaan saada asiakas itse paikan päälle palveltavaksi. Tällainen case voi esim. olla joku luksusbrändi, jonka tuotteita voi ostaa vain myymälästä.
Mikäli bisneksesi haalii rahaa kivijalan lisäksi verkosta, tulee sivuston olla näyttävä sekä luotettava. Nopeus, responsiivisuus, kiinnostavuus - myynnin fundamenttien pitää olla kunnossa, jotta asiakas voi hyvillä mielin suorittaa ostoprosessin.
Kotisivujen vaihtoehtoisena myynninlähteenä laskeutumissivu on mitä mainioin yksittäisille tuotteille sekä palveluille. Ländäri toimii palvelujen ja tuotteiden esittelyalustana ja hyvin suunniteltuna korkean konversion omaavana myynti magneettina.
Asiakashankinnassa ländäri on todella kustannustehokas tapa kerätä uusia liidejä, kun potentiaaliset asiakkaat voivat jättää yhteystietonsa muutamassa sekunnissa jotakin korvausta vastaan esim. ladattava opas. Laskeutumissivu hoitaa asiakashankintaa vuorokauden ympäri, jolloin voit itse keskittyä liiketoiminnan pyörittämiseen täysillä.

Miksi valita yksittäinen myyntisivu kotisivujen sijaan?
Olet saattanut törmätä tilanteeseen, jossa kauppias tarjoaa sinulle kerralla liian monta vaihtoehtoa. Et osaa päättää, minkä vaihtoehdon valitset, tarvitset aikaa miettimiselle ja lopulta ostos saattaakin jäädä tekemättä. Vastaavanlaisia tilanteita tapahtuu niin verkossa kuin kivijalassakin, mutta verkossa asiakas kohtaa enemmän houkutuksia poistua tilanteesta. Niinpä yksittäinen myyntisivu yksittäisille tuotteille sekä palveluille palvelee konversioiden kannalta parhaiten, koska asiakkaalla ei ole mahdollisuuksia klikkailla toisille sivuille.
Monisivuiset kotisivut ovat kuin tutkimusmatka yrityksen toimintaan, kun taas laskeutumissivun ideana on myydä tai saada liidi. Menestykäs laskeutumissivu koostuu mm. seuraavista asioista:
Yksi tavoite tai toimintakehote
Hyvin vähän häiriötekijöitä
Sivun viestintä sekä suunnittelu istuvat tarkalleen kampanjan tai mainoksen kanssa
Tarkka kohderyhmä
Yksi tavoite tai toimintakehote
Laskeutumissivun ja kotisivun yksi keskeisimmistä eroista on fokus. Kuvitellaan tilanne, jossa kotisivut ovat ämpäri ja sinne kaadetaan vettä eli lähettämääsi liikennettä. Ämpärin pohjaan tehdään useita reikiä, joihin vesi virtautuu. Voit valita, mistä lähteistä vesi tulee (Facebook, Instagram Google, Email), mutta et voi valita, minkä aukon läpi vesi valuu tai mihin se laskeutuu. Laskeutumissivun ämpärin pohjalla on puolestaan yksi reikä, jonne vesi luonnollisesti virtaa, eli liikenne voidaan ohjata haluttuun pisteeseen.
Toisin sanoen jälkimmäisessä tilanteessa sinä päätät markkinointia tehdessä, mitä asiakkaan halutaan tekevän. Verkkoliikenne, joka ohjataan kotisivuille ei tottele samalla halutulla tavalla, koska fokus ei pysy yhdessä toimintakehotteessa.

Hyvin vähän häiriötekijöitä
Kuten aikaisemmassa kappaleessa mainittu, laskeutumissivu fokusoituu yhteen tiettyyn tavoitteeseen. Kotisivuilla on monta sisältösivua, linkkiä, tarjoukseen liittymätöntä informaatiota ja useita toimintakehotteita, mitkä ajavat huomion pää tavoitteesta toisaalle.
Valinta on sinun, joko jätät asiakkaan tekemän päätöksen sattuman varaan tietystä toiminnasta tai ohjaat hänet suoraan tarjous-sivulle ilman muita vaihtoehtoja.
Sivun viestintä sekä suunnittelu istuvat tarkalleen kampanjan tai mainoksen kanssa
Yksi isoista eroista kotisivujen ja laskeutumissivun välillä on mahdollisuus mukauttaa asiakkaan kokemus mainoksen klikkauksesta aina haluttuun konversioon asti. Voit itse päättää, mitä asiakkaalle näytetään tämän matkalla kohti ostoa tai liidiä.
Otetaan esimerkki, jossa asiakas klikkaa laihdutus mainosta Facebookissa. Hän päätyy sivulle, jossa tuodaan esille tismalleen ne asiat, mitä jo mainoksessa luvattiin. Sivulla kerrotaan tuotteen hyödyt ja faktat sekä näytetään referenssit muiden asiakkaiden kokemuksista. Sivun suunnittelu ja viestintä ovat rakennettu kohderyhmää palvelevaksi, josta käy selvästi ilmi, mitä asiakas saa kun hän klikkaa osta/tilaa nappulaa. Edellä mainitut seikat vahvistavat verkkovierailijan mielenkiintoa tuotteeseen entisestään ja saavat aikaan hyvän tai jopa odotettua paremman kokemuksen.
Kohdennettu kokemus on kaiken a ja o, jossa on vähän häiriötekijöitä ja runsaasti myyntiä edistäviä elementtejä. Tämä osoittaa myös, että huomioit asiakkaat kunnioittamalla heidän aikaa. Kiteytettynä --> tarjoa sitä, mitä lupaat. Kun asiakas saa, mitä hän haluaa, hyödyt sinäkin. Bonuksena laskeutumissivun konversiot paranevat, saat mainoksista kustannustehokkaampia sekä sivun ranking nousee hakutuloksissa.

Tarkka kohderyhmä
Aikaisemmassa kappaleessa tärkeäksi todettu asiakaskokemus heijastuu myös tarkkaan kohderyhmän kohdistukseen. Laskeutumissivun hyviä puolia on, että se voidaan helposti kopioida, tuunata sekä A/B -testata kohderyhmälle sopivaksi.
Otetaan esimerkkinä verkkokaupan laskeutumissivu, joka mainostaa kauneustuotteita naisille. Tämä tarjous voidaan edelleen eritellä yleisösegmentin puitteissa eri ikäisille naisille, jossa tarjoussivut ovat luotu tiettyä ikäryhmää varten. Jokaiselle mainostettavalle yleisölle on oma personoitu myyntisivu.

Lopuksi
Merkittävin ero perinteisten kotisivujen ja laskeutumissivun välillä on fokus. On syytä pohtia, mitä varten sivusto luodaan ja mitä sillä halutaan saavuttaa. Yksittäinen laskeutumissivu ei sovellu kaikkiin tarpeisiin, jos yrityksen tarkoituksena on kertoa toiminnastaan, palveluistaan ja tiedotteistaan laajemmalla mittakaavalla. Laskeutumissivu toimii kuitenkin erittäin hyvänä asiakashankinta välineenä, mikäli tavoite on juuri tämä.
Autamme niin laskeutumissivujen kuin kotisivujen suunnittelussa sekä toteutuksessa. Yhteydenotot matalalla kynnyksellä puh. 0406679251 (WhatsApp) tai ilari.nuutinen@nuuxdesign.com . Tarjoamme maksuttoman alkukartoituksen!