top of page
logo

SUUNNITTELENKO KOTISIVUT ITSE VAI ANNANKO AMMATTILAISEN HOITAA?

Päivitetty: 7. helmik. 2022

KOTISIVUJEN TOTEUTUS, ITSE VAI AMMATTILAINEN?


Uutta yritystä perustettaessa yrittäjä pohtii, mitä kaikkia kuluja hän voi minimoida ja mitä asioita tulisi ulkoistaa. Yritystoimintaa aloitettaessa varsinkin pienyrittäjä katsoo tarkkaan, mihin eurot laittaa. Markkinointiin ja myyntiin tulee käyttää resursseja, mutta sekin maksaa. Entä suunnittelenko kotisivut itse vai annanko ammattilaisen hoitaa?


Listasimme alle molempien vaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet. 

KOTISIVUJEN TOTEUTUS ITSE


Budjettitietoinen pienyrittäjä harkitsee yrityksensä kotisivujen tekemistä itse, kun ilmaiset nettisivukoneet- ja pohjat houkuttelevat. On olemassa monia hyviä maksuttomia alustoja, kuten esim. WordPress, WIX ja Weebly, joilla pääsee tekemään yritykselleen kotisivut vaikkapa käyntikortti -periaatteella.


+ Säästät rahaa ja yrityksesi pääsee alkuun verkossa ilman suurta rahallista panostusta.

+ Vältät sinulle tarpeettomissa ominaisuuksissa ja kustannuksissa.

- Menetät tehokasta työaikaasi, kun teet kaiken itse. Uuden alustan opetteleminen vie myös oman aikansa ja keskittymisen.   

- Joudut itse kirjoittamaan verkkosivuston tekstisisällön. Kotisivuston tekstit pitää hioa timantiksi. Oikea myyvä sisältö pitää istua sivustolle niin, että se tukee myös hakukonenäkyvyyttä ja relevantteja avainsanoja. 

- Kaikki tarvittavat ominaisuudet eivät aina ole ilmaisia. Maksuttomalla kotisivualustalla saa jo sivuston perusilmeen, mutta monet elementit, ominaisuudet ja toiminnallisuudet saa käyttöön vasta lisämaksusta. 

- Jotkut hienoukset tai tehosteet saattavat vaatia asiantuntevampaa koodaustaitoa.


AMMATTILAISEN TOTEUTTAMAT KOTISIVUT


Usein yrityksellä ei ole aikaa tai osaamista ryhtyä luomaan kotisivuja itse. Monet antavat homman hoidettavaksi asiantuntijalle. Näin ollen yrittäjän ei tarvitse kantaa stressiä siitä, onko sivustossa kaikki tarvittavat elementit esim. myynnin ja näkyvyyden kannalta. 


+ Säästät aikaa ja ehdit keskittyä paremmin omaan osa-alueisiin ja bisneksen kehittämiseen

+ Kotisivujen ulkoistaminen ammattilaiselle on kannattavaa, kun liiketoiminta keskittyy etenkin verkkoon

+ Ulkoistamalla yrityksen kotisivut sinun ei tarvitse itse huolehtia juuri mistään, sillä monet palveluntarjoajat tekevät kotisivuja avaimet käteen palveluna. Kerrot vain, mitä haluat.

+ Ammatti-ihmisen tekemät kotisivut maksavat itsensä varmasti takaisin ja käteen voi jäädä kertaluontoisen projektin lisäksi kauaskantoinen yhteistyösuhde. 

- Markkinoilla on paljon toimijoita, kannattaa tehdä tutkimustyötä ennen kuin lähtee tilaamaan. Sparraa ja esitä kysymyksiä; mitä palvelu sisältää, mitä se maksaa, onko jotain muuta huomioitavaa jne. Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, parempi on olla varma kuin lähteä ostamaan sikaa säkissä. 

- Valinnanvaikeus palveluntarjoajien kesken. Toinen kotisivu maksaa 700€ kun taas toisella on 2x kalliimpi hinta, kumman valitsen? Muista kysyä aina itseltäsi, hinta vai laatu. Mitä arvoa palveluntarjoaja tuo sinulle?


Päätitpä sitten tehdä kotisivut itse tai antaa homman koodarin hoidettavaksi, aina voit miettiä, onko jotain mitä voi itse tehdä ja mitkä asiat tarvitsevat ammattilaisen apua. Mieti myös asiaa pitkässä juoksussa, onko kotisivut vain pelkkä digitaalinen käyntikortti vai tärkein kanava asiakashankinnalle. Nykyään kotisivut kertovat yrityksestäsi paljon ja antavat hyvän tai vähemmän varteenotettavan vaikutelman.


Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä aiheesta tai haluat keskustella kotisivujen toteutuksesta, ota rohkeasti yhteyttä!-Ilari129 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page