logo

MILLOIN OLISI HYVÄ PÄIVITTÄÄ KOTISIVUT?

Päivitetty: 7. helmik.

Milloin viimeksi päivitit kotisivusi? Jotkut kertovat, että sivuston uudistus tulisi tehdä säännöllisin ajoin parin vuoden välein. Toiset taas väittävät, että kun kotisivut tehdään kerralla kuntoon, ei niitä tarvitse enää myöhemmin päivitellä. Mihin on uskominen?


Kotisivut toimivat tänä päivänä asiakkaan ensikosketuksensa yritykseen. Näin ollen on tärkeää, että sivusto on mm. responsiivinen, helposti navigoitava, näyttävä ja myyntiä tukeva. Kotisivut ovat vahvasti osa yrityksen brändiä ja luovat mielikuvaa potentiaaliselle asiakkaalle. Asiakaskokemus on yksi tärkeimmistä elementeistä brändin ja uskottavuuden rakentamisessa.


Pienellä sivuston pintaremontilla saa jo ihmeitä aikaan esim. konversioiden kehittämiseksi ja palveluiden/tuotteiden löytämiseksi. Kotisivujen koko ilmettä ei välttämättä aina kannata lähteä muuttamaan, sillä sivuston pienimuotoinen hiominen voi hyvinkin ajaa asiansa.

PIDÄ ASIAKKAAT AJAN TASALLA MISSÄ MENNÄÄN


Kotisivujen päivitystä ei voi kuitenkaan ihan kokonaan jättää unholaan, sillä haluat tiedottaa asiakkaita esim. liikkeen aukioloajoista, ravintolan uudesta ruokalistasta tai konsulttiyrityksen palvelu muutoksista. Uuden tiedon pitää kulkea aktiivisesti ja ajankohtaiset asiat tiedottaa heti. Älä ikinä anna asiakkaalle kuvaa, että yritys ei enää olisi toiminnassa tai aktiivinen. Mikäli sivustolla on esim. monia vuosia vanhoja blogipostauksia, joista on edelleen hyötyä, tekstin päivitys voisi olla kohdillaan. Tämä vaikuttaa myös positiivisesti hakukoneisiin.


Mitä tulee sivuston päivittämiseen on sisältöjen muokkaaminen kaikista helpoin ja nopein tapa pitää kotisivuja ajan tasalla.UUTUUDENKIILTO KATOAA 1-3 VUODEN VÄLEIN


Nykyään kun teknologia kehittyy kovaa vauhtia eteenpäin ja joka vuosi tulee jotain uutta, saattaa tuntua siltä, että vasta hiljattain uusittu sivusto olisi taas vanhanaikainen.


Uutuudenkiilto katoaa kotisivuista ennemmin tai myöhemmin, kun harjaantunut silmä näkee, ettei sivusto ole enää aivan uudenkarhea. Täyden sivuston visuaalisen ilmeen muokkaamisen sijaan kannattaa miettiä, voisiko yrityksen nykyistä brändiä hioa ja kehittää paremmaksi. Asiakkaat, jotka ovat jo mukautuneet tämänhetkisiin kotisivuihin ja todistetusti löytävät kaiken etsimänsä, ei silloin kannata lähteä tuunaamaan sivuja suotta enempää.


Jos kuitenkin kotisivuille on tarve tehdä jotain, voit vaikkapa sparrata asiasta graafikon kanssa, joka osaa tarvittaessa toteuttaa sivuston visuaalisen ilmeen brändin mukaiseksi pienellä vaivalla.KOTISIVUT UUTEEN USKOON


Nykyään edelleen monelta yritykseltä löytyy kivikautiset kotisivut. Tällöin kannattaa vakavasti harkita koko sivuston täydellistä remontointia ja laittaa sivut uuteen uskoon. Vanhat kotisivut eivät pelkästään menetä asiakkaassa uskottavuutta, vaan ne ovat myös useimmissa tapauksissa käytettävyydeltään hitaat ja vaikeat.


Maailman suosituin kotisivualusta WordPress sisältää useita valmiita teemoja, johon sivusto rakennetaan. Teemat vanhenevat ajan myötä, jolloin niihin ei saa enää päivityksiä, mikä taas hidastaa sivuston latautumista ja toimivuutta. Todella vanha teema, jonka päälle kotisivut ovat rakennettu, voi ikävämmässä tapauksessa olla tietoturvariski. Toisin sanoen, jos sivusto käyttää vanhaa teemaa on hyvä syy rakentaa kokonaan uudet sivut.


Yrityksen uusien kotisivujen suunnittelu ja toteutus lähtee siitä, mitä niillä halutaan saavuttaa. Tavoitteena voi olla esim. liidien kerääminen, verkkokurssien myynti, ajanvarausten buukkaaminen tai ihan vaan yhteystietojen ja tiedon jakaminen asiakkaille. Sivustoa toteutettaessa on tärkeää kuitenkin ottaa huomioon mm. asiakaskokemus, hakukonenäkyvyys, responsiivisuus ja kohderyhmää palveleva sisältö, oli sitten kotisivujen keskeinen päämäärä toimia myyntikanavana tai käyntikorttina.


MOBIILI EDELLÄ


Sivustouudistusta tehtäessä keskity ennen kaikkea mobiiliystävällisyyteen. Verkkovierailujen määrä mobiililaitteilla on kasvanut 2010-luvun alusta vuosikymmenen loppuun räjähdysmäisesti ja nykyään yli puolet liikenteestä tulee mobiililla.


Toteuta kotisivut mobiili edellä. Jos sivut eivät toimi kunnolla älylaitteilla, päätyy verkkovierailija suurella todennäköisyydellä kilpailijalle. Mobiiliystävällisyyden lisäksi kannattaa mobiilinäkymään lisätä soittopainike tai chatbot, jolloin potentiaalinen asiakas saa yhteyden sinuun helposti.MUISTA PÄIVITTÄÄ!


Ja lopuksi muista päivittää kotisivuja säännöllisesti. Sivusto on jatkuva projekti ja kehitys, jota ei saa jättää unholaan. Pidä asiakas mielessä ja tiedota ajankohtaisista asioista. Päivitä blogia ja lisää tietoa. Tarvittaessa poista tietoa, joka ei ole enää relevanttia ja kohderyhmää palveleva. Kotisivujen tiuhalla päivittämisellä on myönteisiä vaikutuksia hakukonenäkyvyyteen ja yrityksen brändin rakentamiseen.


Mikäli kotisivujen uudelleensuunnittelu tai päivittäminen tulee yritykselläsi ajankohtaiseksi, suosittelemme olemaan yhteydessä ammattilaiseen!


Kartoitamme tilanteen ja tarpeet aina maksutta.


Ilari91 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki