top of page
logo

5 TEHOKASTA TAPAA NOSTAA NETTISIVUN NÄKYVYYTTÄ HAKUKONEISSA

Päivitetty: 7. helmik. 2022

Hakukoneoptimointi on tehokas tapa boostata nettisivun sijoitusta hakukoneissa. Ei ole olemassa pomminvarmaa hakukoneoptimointia, sillä sen tuottamat tulokset saattavat näkyä vasta monien viikkojen tai kuukausien jälkeen. Hyvin suunnitellulla ja toteutetulla hakukoneoptimoinnilla voi kuitenkin tehostaa huomattavasti nettisivun näkyvyyttä esim. Googlessa ja näin ollen tuoda arvokasta orgaanista liikennettä sivuille.

Listasimme 5 tehokasta tapaa, kuinka nostaa nettisivua hakukoneissa.


Googlen päivittäessä hakualgoritmiansa 500-600 kertaa vuodessa, on syytä pysyä ajantasalla, mitkä keinot tepsivät ja mihin ei kannata haaskata aikaansa.
Googlen päivittäessä hakualgoritmiansa 500-600 kertaa vuodessa, on syytä pysyä ajantasalla, mitkä keinot tepsivät ja mihin ei kannata haaskata aikaansa.

1. BLOGIN KIRJOITTAMINEN

Blogin kirjoittaminen on yksi tunnetuista tavoista saada hakukoneet huomaamaan sivusi. Säännöllinen blogin ylläpitäminen auttaa nostamaan nettisivua hakutuloksissa. Blogin avulla nettisivusi saa lisää sisältöä ja aktiivisuutta, jota Google ja muut hakukoneet arvostavat.


Blogiin kannattaa panostaa, mikäli haluaa että julkaisuja jaetaan ja kommentoidaan. Ei ole ihan sama, mitä sinne kirjoittaa. Käyttäjäystävällisyys on kaiken perusta ja näin ollen sisällön tulee olla kiinnostavaa ja merkityksellistä. Hyvin suunniteltu blogipostaus herättää lukijassa halun sitoutumiseen, joka taas puolestaan antaa nettisivulle lisäboostia hakukoneissa.


2. TAKAISINLINKITYS

Nettisivulla olevat linkitykset muualle internetin ihmeelliseen maailmaan eivät enää tehoa samalla tavalla kuin joskus aikoinaan. Nykypäivänä tärkeämpää on linkitys muualta sivuillesi. Tässä astuu kuvioihin somen voima! Linkkejä nettisivullesi ei pidä vähätellä ja siksi juuri mm. Facebook -päivitykset, Tweetit tai jonkun muun yrityksen sivusto (yhteistyökumppani) toimivat tehokkaina linkin sanansaattajina.


Linkkien käyttämistä omilla nettisivuilla ei kuitenkaan kannata jättää kokonaan pois saati arastella. Linkittäminen muualle opettaa Googlea ymmärtämään mihin sisältö liittyy. Välillä saattaa tuntua siltä, että hyödyllinen linkki ajaa verkkovierailijan pois, mutta lopputulos voi usein kääntyä positiiviseksi: vierailija muistaa, mistä linkki löytyi ja näin ollen pitää alkulähdettä arvokkaana.


3. ON-PAGE OPTIMOINTI

On-page optimointi eli sivuston sisällä tapahtuva optimointi tarjoaa varteenotettavan mahdollisuuden nettisivun nousulle hakutuloksissa. Tämä on laaja toimenpide, mutta jo pienillä sivun muokkauksilla pääsee pitkälle. Näitä ovat mm. kuvien ja sisällön optimointi ja hyperlinkkien korjaus, mitkä parantavat sivuston latausnopeutta ja samalla näkyvyyttä Google -hakutuloksissa.


Tärkeää on ottaa huomioon nettisivuston sivujen sisältö. Mikäli haluaa, että toivottu verkkovierailija päätyy sivustollesi, on varmistettava että sivuston sisältö vastaa niitä hakutermejä ja avainsanoja, joita kohderyhmä käyttää. Tätä varten on suositeltavaa tehdä avainsanatutkimus esim. Google Keyword Planner -avulla, jotta nettisivusi ei hukkuisi lukuisten kilpailijoiden alle. Älä siis käytä avainsanoja, jotka ovat liian kilpailtuja.


4. SOSIAALINEN MEDIA

Somen tuomaa vaikutusta ei missään nimessä pidä aliarvioida. Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, LinkedIn ja monet muut alustat ovat hyödyllisiä ''linkitys'' lähteitä kun puhutaan nettisivun sijoittumisesta hakukoneissa.


Mikäli Facebook-päivitykset ovat jääneet vähemmälle, kannattaa asialle tehdä muutos ja pistää some laulamaan! Säännölliset linkitykset some-alustoilta sivuillesi auttavat hakukoneoptimointi prosessissa.


Nykypäivänä tärkeämpää on linkitys muualta sivuillesi. Tässä astuu kuvioihin somen voima!
Nykypäivänä tärkeämpää on linkitys muualta sivuillesi. Tässä astuu kuvioihin somen voima!


5. AJOITTAINEN SEURAAMINEN

Google ja muut hakukoneet muuttuvat ja kehittyvät jatkuvasti (algoritmin muutokset), mikä tarkoittaa sitä, että kerran tehty optimointi ei riitä pitämään nettisivua hakutulosten kärjessä ikuisesti. Tästä syystä olisi hyvä seurata oman sivuston sijoittumista hakukoneissa aika ajoin ja katsoa, minkälaisia tuloksia optimoinnit ovat tuottaneet. Liikaa energiaa hakutulosten vahtaamiseen ei kuitenkaan kannatta käyttää, sillä Google indeksoi sivujen muutokset aina kohtalaisella viiveellä.


Googlen päivittäessä hakualgoritmiansa 500-600 kertaa vuodessa, on syytä pysyä ajantasalla, mitkä keinot tepsivät ja mihin ei kannata haaskata aikaansa. Täältä löydät viimeisimmät Googlen algoritmin päivitykset ---> https://moz.com/google-algorithm-change . Yhtenä erionomaisena tapana, miten kehittää nettisivuston hakukoneoptimointia ja sijoitusta hakutuloksissa, on videoiden teko. Vinkki; YouTube on jo maailman toisteksi suurin hakukone.. Video-optimoinnista lisää lähiaikoina!

80 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page